Care este rolul unui Plan Cadastral 1:2000 în București?

Planul cadastral este o documentație cartografică bazată pe planurile topografice realizate la nivel de localitate. Aceste planuri cadastrale sunt realizate în perioada 1975-1985, prin evidențierea elementelor de planimetrie din ridicările topografice, iar aspectele ce definesc un plan cadastral sunt reprezentate de anumite detalii, anume: stabilirea punctelor de hotar a unităților administrativ teritoriale, cât și a limitelor intravilanului, numerotarea cadastrală a parcelor de teren, evidențierea categoriilor de folosință a parcelelor de teren, folosindu-se semnele convenționale în vigoare, și cartarea construcțiilor împreună cu numerotarea stradală aferentă fiecărui imobil.

Ai nevoie de Copie Plan Cadastral?
Nu știi Numărul de Carte Funciară? Identifică după adresă

Planul cadastral fiind o reprezentare cartografică are rolul de a evidenția imobilul de interes într-un spațiu și încadrarea lui în normele aplicate pentru fiecare zonă în parte conform reglementărilor impuse de departamentul de urbanism. Pentru că am adus în discuție acest subiect o să vă prezentăm câteva aspecte legate de acest departament, de imobil și de planul cadastral.

În București planul cadastral este solicitat foarte des la scara 1:2000 pentru obținerea de aprobări din partea departamentului de urbanism. Scara 1:2000 este o scară de reprezentare mare, fiind considerată pentru detalierile aduse în zonă. Bucureștiul fiind un centru urban cu o densitate foarte mare a țesutului construit, este impusă această scară pentru analiza imobilului în raport cu zona în care se află. Acest plan poate să încadreze o parcelă de teren într-un spațiu de mărimea unui cartier sau a unei porțiuni ce face obiectului unui plan urbanistic zonal sau general. Mărimea detaliilor aduse de acest plan este în general la o valoare de 2 metri. Ce aspecte sunt urmărite pe acest plan? Amplasarea construcțiilor în raport cu normele urbanistice detaliate de PUG-uri și PUZ-uri, dar și a indicatorilor urbanistici, adică procentul de ocupare al terenului (POT) și coeficientul de utilizare al terenului (CUT).

Atenție

Acest articol a fost redactat în data de 2022-04-21 și nu reprezintă un document oficial. Pentru informații oficiale și actualizate te rugăm să te adresezi Oficiului sau Biroului de care aparține imobilul tău. Cfunciara.ro nu își asumă eventualele greșeli sau întârzieri de actualizare a informației.

Articole Copie Plan Cadastral

Alte articole scrise de specialiștii noștri în legătură cu Copia Planului Cadastral. În cazul în care ai întrebări, nu ezita să folosești Formularul de Ajutor.

Suport clienți