De ce este nevoie în București de Scara 1:2000 și 1:500 pentru Planul Cadastral și Planul de Încadrare?

Municipiu București este printre cele mai aglomerare unități administrativ teritoriale din țară fiind descris de o densitate foarte mare a construcțiilor. Demararea proiectelor cadastrale în București implică un proces de obținere de documente care să îndeplinească cerințele impuse de diferite instanțe. Printre aceste documente se numără și planurile cadastrale 1:500 și 1:2000. 

De ce ambele scări?

Ambele scări fac parte din instrumentele de detaliere a imobilelor, sau mai bine spus a zonelor în care sunt localizate imobilele de interes. Ambele asigură o descriere amănunțită în ceea ce privește densitatea construcțiilor și amplasarea acestora în teren. Pe lângă construcții, în planurile cadastrale sunt regăsite delimitările parcelelor, împreună cu numărul cadastral de referință, categoria de folosință a parcelelor, numerele poștale ale imobilelor și rețeaua stradală cu denumirea fiecărei căi de acces.

Ai nevoie de Copie Plan Cadastral?
Nu știi Numărul de Carte Funciară? Identifică după adresă

De ce sunt solicitate ambele scări? 

Planul cadastral 1:500 cât și 1:2000 sunt scări mari care oferă o precizie de încadrare a imobilului și în general acestea sunt solicitate în cazul obținerii de certificate de urbanism pe teritoriul Municipiului București.

Fiind un țesut construit cu o densitate foarte mare, scara 1:2000 asigură reprezentarea imobilului într-o zonă de interes mai largă, care încadrează imobilul din punct de vedere urbanistic în planul urbanistic general sau zonal. Perspectiva urmărită este aceea de a răspunde reglementărilor impuse pe diferite zone, cartiere sau spații de interes ale Bucureștiului. Scara 1:500 este o scară de reprezentare, mai mare, mult mai amănunțită, care ajută la identificarea detaliilor ce țin de imobil și de amplasarea construcțiilor din interiorul acestuia în raport cu normele impuse de departamentul de urbanism local. De asemenea, dintr-un astfel de document sunt deprinse și elemente orientative care țin de rețeaua edilitară de interes a Municipiului București.

Atenție

Acest articol a fost redactat în data de 2022-03-01 și nu reprezintă un document oficial. Pentru informații oficiale și actualizate te rugăm să te adresezi Oficiului sau Biroului de care aparține imobilul tău. Cfunciara.ro nu își asumă eventualele greșeli sau întârzieri de actualizare a informației.

Articole Copie Plan Cadastral

Alte articole scrise de specialiștii noștri în legătură cu Copia Planului Cadastral. În cazul în care ai întrebări, nu ezita să folosești Formularul de Ajutor.

Suport clienți