Extrasul de Carte Funciară Colectivă este un document cu scop informativ care oferă înfomații ale condominiilor, abordând latura tehnică, economică și juridică a datelor cuprinse. Un document de acest fel este caracterizat printr-o structură amplă în funcție de numărul de imobile intabulate din acesta. Toate datele transmise printr-un astfel de document reflectă situația actuală a imobilelor înregistrate la cartea funciară.
Rolul de bază al extrasului de carte funciară colectivă este transmiterea de informații ale situației actuale în care se regăsește imobilul sau unul dintre imobilele din cadrul condominiului, pentru a înlătura orice suspiciune de fraudă a datelor. Toate datele au un anumit scop, fie de identificare a imobilelor, fie de identificare a proprietarilor, fie de obținere de date privitoare la sarcini. Un detaliu prin care Extrasul de Carte Funciară Colectivă se face folositor este prin transmiterea de informații cu privire la cotele indivize ale fiecărui proprietar. Această cotă parte este în linii mari partea de teren care îi revine fiecărui individ din terenul pe care se află construcția.
Foarte des Extrasul de Carte Funciară Colectivă este regăsit printre actele care sunt utilizate la diferite instituții de stat în procesele care au în vedere construcția. Cazurile în care documentul este solicitat se face în momentul procesului de vânzare-cumpărare de imobile, în momentul deschiderii unui credit bancar, în cazul formării unei asociațiile de proprietari de blocuri, în momentul în care se realizează racordarea la utilități sau în cazul înscrierii construcției în programe de reconstituire a imobilelor, ș.a.m.d.
Acest articol a fost redactat în data de 2022-04-26 și nu reprezintă un document oficial. Pentru informații oficiale și actualizate te rugăm să te adresezi Oficiului sau Biroului de care aparține imobilul tău. Cfunciara.ro nu își asumă eventualele greșeli sau întârzieri de actualizare a informației.
Alte articole scrise de specialiștii noștri în legătură cu Extrasul de Carte Funciară Colectivă. În cazul în care ai întrebări, nu ezita să folosești Formularul de Ajutor.